Studierichting

Kok

kok - keukenmedewerker - horeca-medewerker

Niet elke kok heeft de ambitie om een eigen brasserie of restaurant te openen. Hoe dan ook werk je haast nooit alleen, maar sta je aan het hoofd van een al dan niet uitgebreid keukenteam. Dat betekent meteen dat je niet alleen uitstekend moet kunnen koken, maar ook behoorlijk leiding moet kunnen geven aan hulpkoks en andere, vaak erg jonge vaste medewerkers of stagiairs. Uiteraard beheers je alle basistechnieken en ken je de klassiekers, maar als chef ben je ook in staat om nieuwe gerechten te creëren en je stempel te drukken op traditionele schotels. Vaak ben je gespecialiseerd in een specifieke keuken. Maar of je de klanten nu vooral Franse klassiekers, Aziatische lekkernijen, moleculaire gastronomie of fusion voorschotelt: je werkt altijd gedreven, hebt oog voor trends, houdt van uitdagingen en bent niet bang om te experimenteren met nieuwe producten of technieken. Als kok streef je ernaar om perfect te beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten. Erg belangrijk zijn de prijs-kwaliteitsverhouding, de hygiëne, de voedselveiligheid en het voorraadbeheer.

Kies je campus, neem contact op en schrijf je in:

Of bekijk andere opleidingen

Gerelateerde blog(s)

Martijn Willaert voor restaurant Montmartre
Martijn Willaert, voormalig duaal student en nu restauranthouder, begeleidt duale leerlingen in zijn restaurant Montmartre in Blankenberge. […]
Eva Klynen aan de slag bij Neon Restaurant, opleiding kok, Syntra Duaal
Eva Klynen deelt haar ervaringen over de opleiding Kok in Duaal Leren bij Syntra. […]

Duaal Leren Werkt!

Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal Leren van 22 tot 26 april   2024