Werkgever duaal leren

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar jong aanstormend talent om je team te versterken. Tegelijkertijd is er de vaststelling dat schoolverlaters niet altijd voldoende of genoeg voorbereid zijn op het echte werk. Een extra opleiding én investering is dan nodig om ze écht inzetbaar te maken.

Leerjongeren opleiden

Met jongeren die afgestudeerd zijn via Duaal leren of de Leertijd haal je meteen een talent in huis. Zij hebben de job echt geleerd op de werkvloer, in een professioneel en up-to-date kader. Ze leerden de kneepjes van het vak van professionals die voor de volle honderd procent in het beroepsleven staan.

Wil je meer weten over dit type opleiding? Syntra geeft graag tekst en uitleg. Liever vandaag dan morgen want er is nood aan kwaliteitsvolle werkplaatsen om jongeren op te leiden tot high standard professionals.

‘Duaal leren is een slimme combinatie van jong talent en een goede opleiding vanuit de knowhow van je onderneming’

Voordelen duaal leren voor de ondernemer

01 /
leerjongeren zijn meteen inzetbaar gedurende 4 dagen per week
02 /
extra handen van een ambitieuze jongere die jij volledig opleidt
03 /
een eventuele toekomstige medewerker van goud
04 /
minimumvergoeding en gunstige RSZ-voorwaarden
05 /
een startbonus van €500 of €750 (onder bepaalde voorwaarden)
06 /
RSZ-vermindering wanneer de opleiding wordt verzorgd door een monitor

Werkplek worden

Ben je een ondernemer die jongeren op een enthousiaste manier wil onderdompelen in de sector en het vakgebied? Aarzel niet om Syntra als organisator van werkplekleren te contacteren.
Onze leertrajectbegeleiders vertellen je graag meer over de opties en een mogelijke kandidatuur als werkgever. Check alvast de voorwaarden voor erkenning als werkplek.

Wouter Desmet
Wouter Desmetzaakvoerder bakkerijen desmetenzonen.be
Lees verder

Jonge mensen zijn flexibel, ze leren snel en het schept plezier om hen te zien openbloeien tot vakman of vakvrouw.

Vanuit onderwijs willen we leerlingen gemotiveerd houden en zo goed mogelijk opleiden. Vanuit de bedrijven is er een grote vraag naar arbeidskrachten met de juiste kennis en vaardigheden. Duaal leren kan die noden overbruggen.

Duaal Leren Werkt!

Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal Leren van 22 tot 26 april   2024