Is duaal leren iets voor jouw zoon of dochter?

Ben je de ouder van een jongere die minder floreert in het klassieke schoolsysteem? Informeer je bij Syntra en ontdek of duaal leren een match is voor jouw zoon of dochter. Wie weet is ‘leren in de praktijk’ net de boost die hij of zij nodig heeft!

Kwaliteit op de werkvloer

In Duaal leren of Leertijd leren jongeren vanaf 15 jaar een beroep op de werkvloer. Vier dagen op de vijf staan ze in de realiteit van het echte leven en leren ze de knepen van een vak. Eén dag per week worden ze in een Syntra-campus theoretisch bijgeschoold en kunnen ze zo ook een diploma secundair onderwijs behalen. De jongeren blijven ten laste van de ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit.

Meer weten over duaal leren?
Check de folder voor ouders van de Vlaamse overheid.

Danny Van Assche
Danny Van AsscheDanny Van Assche, topman bij Unizo
Lees verder

Zeker voor jongeren die liever op een praktische manier leren, biedt werkplekleren een oplossing. Syntra is daarbij de opleidingsverstrekker bij uitstek omwille van hun expertise met de Leertijd en hun sterke band met ondernemers.

Rita Peeters
Rita Peetersouder cursist kinderbegeleidster
Lees verder

Mijn dochter heeft nooit graag naar school gegaan tot ze in de praktijk kon leren én werken. Ze werkt in een kinderdagverblijf en wil later aan de slag als zelfstandig onthaalmoeder.

Nancy Mettepenningen
Nancy Mettepenningen ouder cursist Tandprothesetechnicus en Administratief medewerker
Lees verder

Onze zonen Brian & Bjorn vonden een toffe job dankzij duaal leren. De begeleiding en volwassen aanpak door Syntra, het al doende kunnen leren en de appreciatie op de werkvloer, heeft hen gemotiveerd om ervoor te gaan.

Succesformule

Werkplekleren is al ruim honderd jaar een succesformule. Het staat synoniem voor kwaliteit. Zo leveren de Syntra’s in Leertijd en Duaal leren al decennia bekwame vakmensen af. Logisch want onze leerjongeren krijgen les van doorwinterde en gepassioneerde professionals die hun beroep van a tot z beheersen en mee zijn met de recentste en meest innovatieve trends.

 

Garantie op werk

Door de technische, mentale en menselijke skills die onze jongeren op hun werkplek verwerven, hebben ze ook geen moeite om snel een job te vinden. Van alle jongeren met een diploma secundair onderwijs op zak, vinden de jongeren uit Leertijd of Duaal leren het gemakkelijkste werk, zo blijkt opnieuw uit een recente studie over schoolverlaters van de VDAB.

Meer weten?

Check de veelgestelde vragen over duaal leren op de site van de Vlaamse overheid.
Of contacteer een Syntra in jouw buurt, wij geven graag tekst en uitleg over deze praktijkgerichte onderwijstrajecten.

Duaal Leren Werkt!

Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal Leren van 22 tot 26 april   2024