Duaal leren, helder uitgelegd op Bruzz

Charlotte De Win van Syntra Brussel (1)

In de Week van het Duaal Leren is er veel aandacht voor het systeem van duaal leren, ook bij de Brusselse media Bruzz. Charlotte De Win, competentiecoach bij Syntra Brussel, legt kort en helder uit hoe zij in de vier jaar dat zij er werkt, het leerlingenaantal zag verdubbelen. Door de toenemende interesse worden er ook jaar na jaar nieuwe opleidingen aangeboden.

Grace-Henriette Nsiku

Grace-Henriette Nsiku is ook mee in de studio. Zij volgt de opleiding Kinderopvang bij Syntra Tour & Taxis en zij vertelt hoe haar week er uit ziet. Grace is duidelijk gemotiveerd en werkt heel graag in de crèche met de kleinste kinderen. Zij zou duaal leren dan ook aan iedereen aanraden die zich beter thuis voelt in de praktijk dan in de theorie. Bovendien verdient ze tegelijkertijd al een behoorlijk bedrag voor al dat werk, tot wel 700 euro per maand, terwijl haar ouders nog steeds recht hebben op kinderbijslag. Bovendien mag ze dit ook nog combineren met een studentenjob.

Duaal leren helpt zo om knelpuntberoepen in te vullen, want niet alleen kinderverzorgsters zijn tegenwoordig schaars. Er zijn ook andere opleidingen bij Syntra die daarop inspelen.

Wil je graag het hele interview zelf bekijken? Ga dan zeker eens kijken bij Bruzz!

Duaal Leren Werkt!

Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal Leren van 22 tot 26 april   2024