Engy combineert passie voor verkoop & racing

Engy Eyckmans is verkoopster bij Speedwear, de familiezaak gespecialiseerd in autosport en karting kledij en toebehoren. Ze erfde de passie voor ‘the need for speed’ van haar ouders Wim & Wendy die deze speciaalzaak hebben opgericht.
Ondertussen is de zaak uitgegroeid tot een dynamische KMO met een gespecialiseerd team die advies verleent aan zowel professionele als hobby-racers.

Heb je altijd al in de verkoop willen werken?

Ja toch wel, ik ben opgegroeid in dit wereldje waardoor ik bijna spelenderwijs veel kennis heb opgebouwd over racingaccessoires en -kledij. De producten zijn heel tof en door mijn ervaring als jobstudent in de winkel weet ik dat het adviseren van klanten en de verkoop goed bij mij passen.
In de verkoop zijn de dagen zeer afwisselend en je komt in contact met veel mensen dus het is wel een sociaal beroep.

Hoe kwam je bij Syntra’s duaal leren terecht?

Ik studeerde Handel op school tot en met het 4e middelbaar. Ik was op zoek naar een alternatief om meer in de praktijk te kunnen leren en zo kwam ik bij Syntra terecht. Mijn ouders en ik werden goed geïnformeerd over het traject ‘leren en werken’ en ik ben dan overgeschakeld naar het 3-jarig traject ‘Verkoop’ in duaal leren.
Mijn ouders stonden achter deze beslissing omdat ik naast de helpende hand in de winkel hier ook een diploma secundair onderwijs kan behalen.

Wat vind je van de combinatie 4 dagen werken / 1 dag les volgen?

Voor mij werkt dit systeem goed, zo kan ik op jonge leeftijd mijn bijdrage al leveren aan onze familiezaak. Die dag school is ook wel tof, er is het contact met leeftijdsgenoten en ik leer daar ook nieuwe zaken die ik dan kan toepassen in de winkel. Zo heb ik beveiligingslabels geïntroduceerd bij kleine accessoires in de winkel om diefstal tegen te gaan nadat dit in een les aan bod was gekomen.

Waarom zou je duaal leren aanraden?

Je leert zoveel sneller in de praktijk.
Tijdens mijn studies Handel kreeg ik meer theoretische lessen in o.a. administratie en boekhouding. Bij Syntra zijn de lessen meer afgestemd op wat je moet kennen en kunnen op je werkplek, dat werkt motiverend omdat je niet langer zaken leert die je weinig interesseren of die je later toch niet gaat doen.

Wat zijn je toekomstambities?

Mijn opleiding bij Syntra afmaken en dan mee in de zaak stappen.

Bedankt Engy en veel succes gewenst!

Duaal Leren Werkt!

Ontdek het zelf tijdens de Week van Duaal Leren van 22 tot 26 april   2024