Niet elke kok heeft de ambitie om een eigen brasserie of restaurant te openen. Hoe dan ook werk je haast nooit alleen, maar sta je aan het hoofd van een al dan niet uitgebreid keukenteam. Dat betekent meteen dat je niet alleen uitstekend moet kunnen koken, maar ook behoorlijk leiding moet kunnen geven aan hulpkoks en andere, vaak erg jonge vaste medewerkers of stagiairs. Uiteraard beheers je alle basistechnieken en ken je de klassiekers, maar als chef ben je ook in staat om nieuwe gerechten te creëren en je stempel te drukken op traditionele schotels. Vaak ben je gespecialiseerd in een specifieke keuken. Maar of je de klanten nu vooral Franse klassiekers, Aziatische lekkernijen, moleculaire gastronomie of fusion voorschotelt: je werkt altijd gedreven, hebt oog voor trends, houdt van uitdagingen en bent niet bang om te experimenteren met nieuwe producten of technieken. Als kok streef je ernaar om perfect te beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten. Erg belangrijk zijn de prijs-kwaliteitsverhouding, de hygiëne, de voedselveiligheid en het voorraadbeheer.
Niet gevonden wat je zocht?