Studierichting

Kelner

kelner

Je werkt in de horeca en bent dus meestal aan de slag wanneer andere mensen juist vrij zijn. In een restaurant of brasserie draai je vaak twee shifts per werkdag. Kelner is een prachtig, helaas wat onderschat beroep waarvoor je echt wel in de wieg moet zijn gelegd. Je kunt best uitstekend overweg met mensen van alle slag, bent behoorlijk bestand tegen drukte en stress en blijft in alle omstandigheden beleefd, vriendelijk en kalm.

Je doet de zaal, maar komt ook in contact met de keuken. Je neemt reservaties op, onthaalt klanten, geeft uitleg en advies, neemt bestellingen op, speelt ze door aan de bar en/of keuken, zorgt voor een vlekkeloze bediening en waakt over een correcte afrekening. Soms geef je ook leiding aan een team van zaalmedewerkers of hulpkelners. Je hebt oog voor detail, bewaart altijd het overzicht en laat je niet van je stuk brengen als niet alles naar wens verloopt.

Een goede kelner straalt zelfvertrouwen uit, maar gedraagt zich nooit arrogant. Voor de gasten die je bedient, ben jij het gezicht van de zaak. Hoe beter jij je werk doet, hoe leuker hun etentje of avondje uit en hoe groter de kans dat ze terugkomen.

Bekijk meer opleidingen binnen:

Onderstaande campussen geven deze opleiding.