Studierichting

Keukenmedewerker DUAAL (2de graad)

kok - keukenmedewerker - horeca-medewerker

Hoewel je de bereidingen maakt volgens de instructies van de kok, ben jij verantwoordelijk voor het werk dat de chef de partie en/of de kok je toevertrouwen.
Je helpt bij de voorbereidende werkzaamheden van de dienst:

  • je reinigt, schilt, versnijdt en kookt groenten en fruit
  • je bereidt garnituren, koude sauzen, soepen, voor- en nagerechten, salades, enz.
  • je bakt (eenvoudige bakwijzen).
  • Tijdens de dienst help je de afdelingsverantwoordelijke (chef de partie) of kok bij de bereidingen. Je werkt volgens hun instructies.
  • Na de dienst ruim je op, zorg je voor de hygiënische bewaring van voedingsmiddelen, maak je de werkinstrumenten en werkplaats schoon.
  • Je bestelt, ontvangt en controleert goederen onder leiding van de chef de partie en/of kok.
Bekijk meer opleidingen binnen: